Kuřecí řízek v pivním těstíčku a zelný salát - postup přípravy
Kuřecí řízečky v trojobalu jsou skvělé a zná je každý. Pokud ale trojobal nahradíte těstíčkem z piva, hořčice a koření podle receptu z Youtube kanálu Recepty bez brepty, získáte dobrotu ještě o několik řádů lepší.
Ingredience
Na zelný salát
Nejprve připravte salát z hlávkového zelí. Hlávku rozkrájejte na čtvrtky a vykrojte z nich zbytky tuhého košťálu. Listy pak nakrájejte na malé kousky, které vložte do misky.
Posypejte je solí, mletým kmínem a cukrem a rukama jej dobře promíchejte a hlavně co nejlépe promačkejte, aby zelí zkřehlo. Poté přidejte lžíci oleje a octa a znovu dobře promíchejte. Poté salát uložte do lednice.
Nyní připravte těstíčko na řízky. Do misky vložte uzenou papriku, majoránku, asi 1 čajovou lžičku soli a čerstvě mletý černý pepř. Přidejte dvě polévkové lžíce plnotučné hořčice a tři prolisované stroužky česneku. Koření zasypejte hladkou moukou a zalijte světlým pivem. Metličkou vše důkladně míchejte a přilévejte pivo do té doby, dokud těstíčko nezíská jemnou a řidší konzistenci.
Kuřecí prsíčka podélně nakrojte, abyste je mohli rozevřít na jeden velký plát, který po vnitřní straně opatřete po celé ploše jemnými zářezy. Vyrovnejte maso na prkénko, zakryjte ho fólií a opatrně ho po obou stranách naklepejte.
V pánvi rozehřejte vyšší vrstvu rostlinného oleje. Každý plát masa obalte v připraveném těstíčku a vložte ho do rozpáleného oleje. Na mírnějším ohni nechte maso smažit po obou stranách dozlatova. Po dosmažení nechte řízky okapat na kusu papírového ubrousku.
Hotové řízky vyrovnejte na talíř. Ozdobte je podle chuti cibulí a čerstvými bylinkami, doplňte je zelným salátem, případně svou oblíbenou přílohou a podávejte.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.