Kuřecí řízek v sýrovém těstíčku - postup přípravy
Toto je tak trochu jiný kuřecí řízek. Vlastně je jednodušší než ten klasický, protože z trojobalu zůstává jen vajíčkové těstíčko, výsledek je ale neuvěřitelně chutný. Zkuste tuto dobrotu jako stvořenou ke zlatavým bramborovým hranolkům podle receptu od paní Jany Šulcové.
Ingredience
Kuřecí prsa očistěte a rozkrojte je podélně napůl. Jemně je rozklepejte a po obou stranách osolte, opepřete, posypejte sladkou paprikou, sušeným česnekem a trochou drceného kmínu.
Nivu nastrouhejte najemno, přidejte k ní dvě vejce a hladkou mouku v takovém množství, abyste získali homogenní a řidší těstíčko. V pánvi se silným dnem rozehřejte trochu sádla. Každý plátek masa obalte v těstíčku a vložte ho do rozpáleného sádla opéct po obou stranách dozlatova.
Kuřecí plátky po osmažení ihned podávejte spolu s bramborovými hranolky, tatarskou omáčkou a oblohou z čerstvé zeleniny.