Kuřecí řízky v domácí marinádě - postup přípravy
Kuřecí maso jde upravit na mnoho způsobů. Paní Andy Chudobová nám poskytla vlastní recept, kdy se upeče v troubě naložené v marinádě, po níž zůstane krásně šťavnaté.
Ingredience
V míse si smíchejte marinádu z tatarské omáčky, plnotučné a kremžské hořčice, mleté sladké papriky, sušeného tymiánu a prolisovaného česneku. Dle chuti osolte a opepřete. Hodně záleží na vašich preferencích, kolik jakého koření dáte.
Kuřecí řízky mírně naklepejte hlavně v místech, kde je maso příliš silné. Dají se použít jak prsní, tak stehenní kuřecí řízky, záleží na vašem výběru. Poté je vložte do mísy s marinádou a promíchejte tak, aby se všechno maso obalilo. Přikryjte fólií a dejte minimálně na hodinu do lednice uležet. Ideální je maso k obědu začít marinovat ráno.
Pekáček vyložte pečicím papírem a pokapejte olejem. Položte na něj maso a navrch vyškrábejte všechnu marinádu. Troubu rozehřejte na 180 °C a pečte maso zakryté asi 15 minut. Poté ho odkryjte a pečte dalších 20 minut. Jakmile je maso řádně upečené, servírujte. Jako příloha mohou být například brambory nebo hranolky.