Kuřecí srdíčka se smetanou a kořením - postup přípravy
Tento recept vám může pomoci připravit zajímavou pochoutku k pivu nebo doplněk k salátu. Kuřecí srdíčka připravíte jednoduše, rychle, a hlavně ušetříte, díky jejich nízké ceně, která nemá vliv na jejich skvělou chuť.
Ingredience
Kuřecí srdíčka nařízněte v jejich středu tak, jak je ukázáno ve videu níže, položte je na prkýnko, přikryjte je sáčkem a jemně je naklepejte.
Poznámka: Sáček slouží k tomu, abyste neporušili strukturu masa. Zároveň brání odstřikování šťávy z vnitřností do okolí.
Naklepaná srdíčka vložte do mísy, kde je smíchejte s vejcem, smetanou, solí, černým pepřem a muškátovým oříškem.
Do misky vsypte mouku a každé srdíčko v ní ze všech stran obalte. Následně vnitřnosti smažte na rozpáleném oleji z každé strany přibližně 2 minuty, do zlatova.
Poznámka: Doba smažení je závislá na výkonu vašeho spotřebiče.
Hotová kuřecí srdíčka můžete podávat jako pochoutku k pivu, ale také je zakomponovat například do salátu.
Tip: Po smažení můžete srdíčka odkládat na bílý ubrousek, který z nich vysaje přebytečný tuk.
Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: pobre na cozinha