Kuřecí stehna se smetanovou omáčkou - postup přípravy
Připravte pro své milované lahodný oběd nebo večeři v podobě pečených kuřecích stehýnek se smetanovou omáčkou. V té se snoubí celá řada chutných ingrediencí, jako třeba parmezán, česnek, koriandr a hořčice.
Základ
Omáčka
Začněte tím, že si kuřecí stehna naolejujete a okořeníte sušeným oreganem, sladkou mletou paprikou, solí, mletým pepřem. Maso důkladně promněte, aby se chutě dostaly na každý kousek.
Nyní si rozpalte trochu olivového oleje v pánvi a na něm opékejte kuřecí stehna dozlatova z obou stran. Pak je vyjměte do misky a na výpečku rozpusťte máslo. K němu následně přidejte jemně nasekanou cibulku a restujte ji.
Dokončování pokrmu a jeho servírování
Až cibulka zesklovatí, vlijte k ní směs připravenou z šálku kuřecího vývaru, z šálku vody, smetany na vaření, strouhaného parmezánu, hořčice, jemně nasekaného koriandru nebo petrželky a z lisovaných česnekových stroužků.
Po chvíli vaření vraťte do pánve k omáčce opékaná kuřecí stehna a ta polévejte průběžně sosem. Hotové maso s omáčkou ihned podávejte. Hodit se bude jako příloha vařená rýže, vařený i pečený brambor s máslem, hranolky, krokety anebo opékaná zelenina typu cuketa, lilek a sladká paprika.
K porci lze ovšem servírovat i čerstvé pečivo. Přejeme vám dobrou chuť.