Kuřecí stripsy v parmazánu s křupavými hranolky - postup přípravy
Z kuřecích prsou můžete jednoduše připravit stripsy, které obalíte v kořeněné parmazánové strouhance. Servírovat je můžete například s křupavými bramborovými hranolky.
Na stripsy
Na hranolky
Kuřecí prsa rozkrájejte na dlouhé, ale ne příliš silné nudličky. Ty dejte do mísy a přidejte k nim sůl, pepř, sladkou papriku, sójovou omáčku a olivový olej. Vše promíchejte, aby se maso rovnoměrně obalilo kořením.
Do mísy si rozklepněte vejce a metlou je rozšlehejte. Do vedlejší mísy si na jemném struhadle nastrouhejte parmazán. K němu přidejte strouhanku a půl lžičky sladké papriky a dobře promíchejte. Poté namočte kuřecí nudličky do vejce, obalte je v parmazánové směsi a dejte na plech vystlaný pečicím papírem. Pečte v troubě na 180 °C po dobu 12 až 15 minut.
Brambory oloupejte a rozkrájejte na hranolky. Dejte je do mísy a zalijte studenou vodou, ve které je nechte 30 minut stát. Poté vodu slijte a hranolky co nejlépe osušte. Dejte je do mísy a přidejte k nim škrob. Promíchejte je, aby se škrobem důkladně obalily. Na pánev nalijte dostatečné množství oleje (zhruba 200 mililitrů), aby v něm hranolky plavaly, rozpalte ho a smažte 4 hranolky až 6 minut.
Hranolky vyndejte na talíř vyložený papírovými utěrkami, aby se do nich vsákl přebytečný tuk. Poté je podle vaší chuti osolte. Nakonec servírujte osmažené stripsy s hranolky a oblíbenou studenou omáčkou.