Kuřecí výpečky se zelím na cibulce - postup přípravy
Kuřecí výpečky se zelím, podle Youtube kanálu Vaření s Jančou, můžete podávat ve všední den i na oslavách. Pokrm uspokojí chutě i těch nejnáročnějších strávníků.
Ingredience
Kuřecí maso nakrájejte na větší kousky, které vložte do zapékací mísy. Následně omyjte a nakrájejte zelí na proužky stejně, jako polovinu oloupané cibule.
Poznámka: Druhou polovinu cibule nakrájejte nadrobno a smažte ji na rozpáleném oleji 3–4 minuty, do hněda.
Zelí vložte do větší mísy, kde ho smíchejte s drceným kmínem a solí. Poté ochuťte maso kořením Drůbež, solí, zalijte ho olejem a ingredience důkladně zamíchejte.
Tip: Místo koření Drůbež můžete použít jiné oblíbené koření, jako je například koření Kuře nebo grilovací koření.
Do zapékací mísy přidejte na proužky nakrájenou cibuli s nakrájeným česnekem a vše znovu promíchejte. Připravenou směs následně pečte v předehřáté troubě na 200 °C po dobu 60 minut.
Zatímco se maso peče, dokončete přípravu zelí. K osmažené cibuli přidejte zelí, ingredience zamíchejte, zalijte trochou vody a zelí duste pod pokličkou, na mírném ohni, 10–15 minut, doměkka.
Po uvaření zelí ochuťte octem a zaprašte polohrubou moukou. Poté ho duste pod pokličkou dalších 5–10 minut a odstavte ho z tepla.
Tip: Kuřecí výpečky se zelím servírujte s houskovým knedlíkem nebo jinou oblíbenou přílohou.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Vaření s Jančou