Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Kuřecí závitky s vajíčkem

3,2
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 60 minut

Kuřecí závitky s vajíčkem - postup přípravy

Klasické kuřecí závitky zná každý. Jsou založeny na kombinaci sýru a šunky. My přinášíme zajímavé vylepšení, díky kterému budou nejenom zajímavě vypadat už na pohled, ale budou také podstatně chutnější. Podívejte se na variantu kuřecích závitků s vajíčkem.

Ingredience pro:
4 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka:

Nejprve nachystejte maso

Naše kuřecí závitky s vajíčkem se začátkem přípravy nijak výrazně neliší od těch klasických. I tady je třeba nejprve nachystat maso. Vezměte nůž a snažte se rozkrojit kuřecí prso tak, aby z něho vznikl jeden větší plátek. Takto pokračujte i u ostatních. Následně vezměte do ruky paličku a opatrně ho rozklepejte, díky čemuž svou velikost ještě o kousek zvýší. O to lépe se vám budou balit ingredience.




Naplňte šunkou, sýrem a vajíčkem

Když máte maso připravené, osolte ho, opepřete ho a můžete se pustit do jeho plnění. Na každý kousek dejte 2 plátky šunky, také 2 plátky sýru a nakonec vajíčko. To by mělo být vařené, rozpůlené na polovinu tak, aby svým řezem leželo na sýru a dobře drželo a nezabíralo v závitku moc místa.


Závitky zabalte

Nyní to chce trochu cviku, jelikož je nutné závitky opatrně zabalit. Vhodné je použít řeznický provázek nebo párátka či špejle, díky čemuž dokážete docílit toho, že vaše kuřecí závitky budou držet tvar, který držet mají a nebudou se ani teď, ani později rozpadat.

Upečte v troubě

Aby se závitek rovnoměrně tepelně upravil, peče se v troubě. Nejprve oloupejte a nahrubo nakrájejte cibuli, kterou dejte do zapékací mísy. Potom jí zalijte bílým vínem. Až na tuto směs položte jeden závitek vedle druhého. Potom dejte mísu do trouby rozehřáté na 190 stupňů Celsia, kde pečte asi 60 minut. Potom vyndejte a se skvělou grilovanou cibulí podávejte. Přejeme dobou chuť. Jaké přílohu doporučujeme třeba pečené brambory, které můžete přidat do trouby v době, kdy tam máte své maso.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů