Květáková omáčka - postup přípravy
Květáková omáčka se hodí k těstovinám nebo k bramborovým gnocchi a doplnit je můžete jakýmkoliv masem nebo třeba grilovanou zeleninou. Vyzkoušejte osvědčený recept, o který se s námi podělila paní Petra Pospíchalová.
Ingredience
Květák rozeberte na růžičky a v osolené vodě ho uvařte úplně doměkka. Po dovaření vodu slijte do misky a nevylévejte ji.
Nasekejte cibuli nadrobno a nechte ji zpěnit na kousku rozehřátého másla. Přidejte k ní uvařený květák a nechte ho chvilku osmahnout. Přidejte mletý kmín, pepř a trochu soli a vše zalijte vývarem z květáku.
Obsah hrnce rozmixujte tyčovým mixérem na hladké pyré, přilijte smetanu a nechte vše společně provařit. Omáčku ochutnejte, podle chuti ji dosolte nebo připepřete a zjemněte ji kouskem másla.
Hotovou omáčku ihned podávejte přelitou přes těstoviny, gnocchi nebo zeleninu.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.