Jednoduchý květákový mozeček - postup přípravy
Květákový mozeček je klasický starý pokrm, který je až legračně jednoduchý, ale o to chutnější. O recept na něj se s námi podělila paní Ilona Šimůnková.
Ingredience
Květák rozeberte na růžičky, důkladně je propláchněte a vložte je do hrnce s osolenou vroucí vodou. Vařte je doměkka, ale ne víc než 10 minut, aby se příliš nerozvařil. Poté jej slijte, nechte ho zcela vychladnout a následně jej vidličkou či šťouchadlem na brambory rozmačkejte na hrubou kaši.
V kastrůlku nebo v hluboké pánvi rozehřejte trochu másla. Cibuli oloupejte, nasekejte ji nadrobno a na másle ji osmahněte do jemně zlatavé barvy. Poté přidejte povařený květák a vše osolte a opepřete.
Vejce vyklepněte do misky, osolte je a opepřete a rozšlehejte je vidličkou dohladka. Vejce poté nalijte na květák v pánvi a za občasného míchání vše nechte smažit, dokud vejce neztuhnou. Hotový mozeček rozdělte na talíře a podávejte s vařenými bramborami.
Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.