Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Kynutá máslová veka na chlebíčky

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 20 minut

Kynutá máslová veka na chlebíčky - postup přípravy

Ušetřete za nákup v obchodě a udělejte si doma vlastní voňavé veky na chlebíčky podle jednoduchého receptu paní Andy Chudobové. Veky budete mít upečené do 20 minut.

Ingredience pro:
2 kusy
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Do mísy vsypte mouku a udělejte v ní důlek. Do důlku přidejte droždí, cukr, vlijte polovinu množství vlažného mléka a vše důkladně zamíchejte. Nechte vzejít kvásek, po dobu přibližně 20 minut, a poté do něj postupně přidejte změklé máslo, zbytek mléka a sůl. 

2. KROK

Hotové těsto přikryjte utěrkou  a nechte jej kynout minimálně jednu hodinu. Po vykynutí těsto rozdělte na dvě stejné části, z kterých vytvarujte dva válce.

Tip: Těsto můžete zabalit také do potravinové fólie.

3. KROK

Těsto na veky položte na plech vyložený pečicím papírem, potřete je vaječným žloutkem a pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 15–20 minut. 

Tip: Veky při pečení kontrolujte. Jakmile na povrchu zhnědnou, vyndejte je z trouby.

4. KROK

Pokud rádi pečete, přidejte se do naší FB skupiny Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů