Kynutá máslová veka na chlebíčky - postup přípravy
Ušetřete za nákup v obchodě a udělejte si doma vlastní voňavé veky na chlebíčky podle jednoduchého receptu paní Andy Chudobové. Veky budete mít upečené do 20 minut.
Ingredience
Do mísy vsypte mouku a udělejte v ní důlek. Do důlku přidejte droždí, cukr, vlijte polovinu množství vlažného mléka a vše důkladně zamíchejte. Nechte vzejít kvásek, po dobu přibližně 20 minut, a poté do něj postupně přidejte změklé máslo, zbytek mléka a sůl.
Hotové těsto přikryjte utěrkou a nechte jej kynout minimálně jednu hodinu. Po vykynutí těsto rozdělte na dvě stejné části, z kterých vytvarujte dva válce.
Tip: Těsto můžete zabalit také do potravinové fólie.
Těsto na veky položte na plech vyložený pečicím papírem, potřete je vaječným žloutkem a pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 15–20 minut.
Tip: Veky při pečení kontrolujte. Jakmile na povrchu zhnědnou, vyndejte je z trouby.
Pokud rádi pečete, přidejte se do naší FB skupiny Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.