Kynuté domácí langoše jako ze stánku - postup přípravy
Langoše není nutné si kupovat ve stánku, můžete je snadno udělat doma a ochutit podle vašich preferencí. Recept na ně nám poskytla paní Jana Šulcová.
Ingredience
Do zadělávací mísy dejte vlažné mléko, cukr a rozdrobte droždí. Až kvásek vzejde, přidejte hladkou mouku a sůl a vypracujte rukama nebo za pomoci robota hladké nelepivé těsto. Mísu s těstem poté přikryjte a nechte asi hodiny kynout.
Těsto vyklopte na pracovní desku a udělejte z něho bochánky. Pokud se vám lepí, potřete si ruce a desku olejem. Nepoužívejte mouku na podsypání, při smažení by se později připalovala. Z bochánků udělejte placky a nechte je ještě asi 20 minut kynout.
Do vhodně velkého rendlíku dejte dost oleje, rozpalte ho a smažte langoše z obou stran do zlatova. Dejte je okapat na talíř vyložený papírovými ubrousky, poté je ozdobte dle vašich preferencí a servírujte.
Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.