Kynuté hodové buchty z majonézového těsta - postup přípravy
Na klasické české hodové buchty s různými náplněmi lze zadělat těsto i tak, že do něho dáte majonézu. Recept nám poskytla paní Jitka Zeiselová.
Ingredience
Do zadělávací mísy dejte mléko, cukr a rozdrobte droždí. Zamíchejte a několik minut počkejte, dokud se nerozjede kvásek. V druhé misce si rozmíchejte majonézu, olej a žloutky.
Do mísy ke kvásku nasypejte obě mouky a špetku soli a přilijte směs s majonézou. Rukama nebo robotem vypracujte lesklé nelepivé těsto, mísu přikryjte utěrkou a nechte ho asi hodinu kynout.
Vymažte pekáč olejem. Vezměte kusy těsta, z nichž budete dělat buchty, velikost je na vás. Udělejte z každého kousku placku a doprostřed dejte náplň (ideální jsou povidla nebo tvaroh, ale můžete použít jakoukoli podle vaší chuti).
Zabalte náplň do těsta, spoj co nejlépe utěsněte prsty a dejte buchty do pekáče spojem dolů. Nechte je v pekáči ještě pár minut kynout. Poté pomašlujte vršek buchet olejem.
Vložte plech do předem vyhřáté trouby na 180 °C a pečte buchty, dokud nebudou na povrchu zlatavé. Před podáváním je dobré je posypat moučkovým cukrem.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.