Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Kynuté honzovy buchty ze sušeného droždí

5,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 25 minut
čas vaření Vaření: 20 minut

Kynuté honzovy buchty ze sušeného droždí - postup přípravy

Pokud hledáte inspiraci na snadný a tradiční český dezert, vyzkoušejte kynuté honzovy buchty ze sušeného droždí, podle receptu paní Bušové. Naplnit je můžete povidly, mákem nebo tvarohem.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Tereza Pěnicová
1. KROK

Do mísy prosejte hladkou mouku, cukr a vlijte do ní vlažné mléko. Poté ke směsi přidejte olej, vejce, špetku soli a sušené droždí.

2. KROK

Těsto velmi dobře promíchejte a vypravujte hladké těsto. Poté ho přikryjte utěrkou a nechte ho kynout po dobu přibližně 45 minut.

3. KROK

K přípravě těsta můžete také použít domácí pekárnu. Vykynuté těsto rozdělte na menší kousky. Z každého kusu vytvořte menší placku a tu naplňte mákem, tvarohem nebo povidly.

4. KROK

Naplněnou placku velmi pečlivě zabalte a lehce ji potřete po stranách olejem. Poté postup opakujte a vytvořené buchty vyskládejte na plech vymazaným olejem.

5. KROK

Buchty přikryjte utěrkou a nechte je ještě kynout po dobu 10 minut. Poté je vložte do předehřáté trouby na teplotu 180 °C.

6. KROK

Buchty pečte přibližně 20 minut, nebo dokud nebudou zlatavé. Poté je vyjměte z trouby a nechte je zcela vychladnout.

7. KROK

Buchty před servírováním lehce posypte moučkovým cukrem. Podávejte je nejlépe s kávou, čajem nebo kakaem.

8. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů