Kynuté honzovy buchty ze sušeného droždí - postup přípravy
Pokud hledáte inspiraci na snadný a tradiční český dezert, vyzkoušejte kynuté honzovy buchty ze sušeného droždí, podle receptu paní Bušové. Naplnit je můžete povidly, mákem nebo tvarohem.
Ingredience
Do mísy prosejte hladkou mouku, cukr a vlijte do ní vlažné mléko. Poté ke směsi přidejte olej, vejce, špetku soli a sušené droždí.
Těsto velmi dobře promíchejte a vypravujte hladké těsto. Poté ho přikryjte utěrkou a nechte ho kynout po dobu přibližně 45 minut.
K přípravě těsta můžete také použít domácí pekárnu. Vykynuté těsto rozdělte na menší kousky. Z každého kusu vytvořte menší placku a tu naplňte mákem, tvarohem nebo povidly.
Naplněnou placku velmi pečlivě zabalte a lehce ji potřete po stranách olejem. Poté postup opakujte a vytvořené buchty vyskládejte na plech vymazaným olejem.
Buchty přikryjte utěrkou a nechte je ještě kynout po dobu 10 minut. Poté je vložte do předehřáté trouby na teplotu 180 °C.
Buchty pečte přibližně 20 minut, nebo dokud nebudou zlatavé. Poté je vyjměte z trouby a nechte je zcela vychladnout.
Buchty před servírováním lehce posypte moučkovým cukrem. Podávejte je nejlépe s kávou, čajem nebo kakaem.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.