Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Kynuté jahodové knedlíky s tvarohem

3,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 60 minut
čas vaření Vaření: 60 minut

Kynuté jahodové knedlíky s tvarohem - postup přípravy

Kynuté jahodové knedlíky podle receptu paní Ladislavy Šatavové jsou oblíbenou variantou sladkého oběda, který milují děti i dospělí.

Ingredience pro:
4 porce
+ -

Ingredience

Na zdobení

Kuchařka
Kuchařka: Marie Möglichová
1. KROK

Mouku nasypejte do větší mísy. Uprostřed vytvořte důlek a do něj nadrobte droždí, které posypejte cukrem. Cukr a droždí zalijte vlažným mlékem a opatrně lžičkou vymíchejte kvásek. Nechte ho vzejít.

2. KROK

Jakmile kvásek vzejde, smíchejte ho s moukou, vejcem a také máslem. Vypracujte hladké těsto a nechte ho kynout, dokud nezdvojnásobí svůj objem.

3. KROK

Z vykynutého těsta vytvarujte váleček. Ten pak nakrájejte na několik stejně velkých kousků podle toho, jak chcete mít knedlíky velké.

4. KROK

Z nakrájených kousků těsta vytvarujte placičky a naplňte je jahodami. Dobře je zabalte a nechte je opět kynout.

5. KROK

Po vykynutí dejte knedlíky vařit do vroucí vody po dobu sedmi minut. Poté je otočte a vařte je dalších sedm minut.

6. KROK

Hotové knedlíky ihned po vyjmutí z vody propíchejte špejlí, aby se nesrazily. Na talíři je můžete ozdobit rozpuštěným máslem, moučkovým cukrem a nastrouhaným tvarohem. Můžete použít také smetanu. Fantazii se meze nekladou.

7. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů