Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Kynuté minikoblížky s vanilkou a čokoládou

3,8
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 15 minut

Kynuté minikoblížky s vanilkou a čokoládou - postup přípravy

Patříte-li mezi ty, kteří neradi ztrácí čas v kuchyni, vyzkoušejte tento rychlý recept na sladkou pochoutku k čaji nebo kávě. Kynuté minikoblížky připravíte velmi rychle a bez použití trouby.

Ingredience pro:
1 dávka
+ -

Základ

Sirup

Poleva

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

V míse smíchejte vodu s droždím, solí a moukou. Vytvořte těsto, které přikryjte potravinovou fólií a nechte jej kynout 30 minut. 

2. KROK

Po této době těsto promíchejte a vlijte ho do cukrářského sáčku. V pánvi rozehřejte olej a ze sáčku do oleje postupně vytlačujte malé množství těsta. 

Tip: Těsto můžete ze sáčku vytlačovat a odřezávat jej nožem nebo si pomoct nůžkami tak, jak je ukázáno ve videu.

3. KROK

Koblížky smažte do chvíle, než začnou zlátnout – potrvá to přibližně 4 minuty. Poté na pánvi rozehřejte vodu, vsypte do ní cukr a vlijte citronovou šťávu. Všechny ingredience promíchejte a zahřívejte na mírném plameni po dobu 6–7 minut. Následně do pánve přilijte vanilkové aroma.

4. KROK

Koblížky, které jste osmažili, v sirupu obalte. Jednu polovinu koblížků podávejte obalenou v čokoládové polevě. 

5. KROK

Tip: Polevu vytvoříte rozpuštěním čokolády ve vodní lázni. Pokud do čokolády přidáte 1 lžíci oleje, bude poleva krásně lesklá.

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: SUPER KELINCHAK 

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů