Kynuté minikoblížky s vanilkou a čokoládou - postup přípravy
Patříte-li mezi ty, kteří neradi ztrácí čas v kuchyni, vyzkoušejte tento rychlý recept na sladkou pochoutku k čaji nebo kávě. Kynuté minikoblížky připravíte velmi rychle a bez použití trouby.
Základ
Sirup
Poleva
V míse smíchejte vodu s droždím, solí a moukou. Vytvořte těsto, které přikryjte potravinovou fólií a nechte jej kynout 30 minut.
Po této době těsto promíchejte a vlijte ho do cukrářského sáčku. V pánvi rozehřejte olej a ze sáčku do oleje postupně vytlačujte malé množství těsta.
Tip: Těsto můžete ze sáčku vytlačovat a odřezávat jej nožem nebo si pomoct nůžkami tak, jak je ukázáno ve videu.
Koblížky smažte do chvíle, než začnou zlátnout – potrvá to přibližně 4 minuty. Poté na pánvi rozehřejte vodu, vsypte do ní cukr a vlijte citronovou šťávu. Všechny ingredience promíchejte a zahřívejte na mírném plameni po dobu 6–7 minut. Následně do pánve přilijte vanilkové aroma.
Koblížky, které jste osmažili, v sirupu obalte. Jednu polovinu koblížků podávejte obalenou v čokoládové polevě.
Tip: Polevu vytvoříte rozpuštěním čokolády ve vodní lázni. Pokud do čokolády přidáte 1 lžíci oleje, bude poleva krásně lesklá.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: SUPER KELINCHAK