Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Kynutý borůvkový koláč bez kynutí

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 40 minut

Kynutý borůvkový koláč bez kynutí - postup přípravy

Pokud máte chuť na skvělý borůvkový koláč, je opravdu dobrý z kynutého těsta bez kynutí, přičemž kromě ovoce na vrch přijde ještě drobenka. Recept nám poskytla paní Martina Wágnerová.

Ingredience pro:
2 plechy
+ -

Na koláč

Na drobenku

Kuchařka
Kuchařka: Vít Lukáš
1. KROK

Do zadělávací mísy dejte hladkou mouku smíchanou se solí, přidejte cukr a kypřicí prášek do pečiva. Poté rozdrobte kostku droždí, rozklepněte vejce a nakonec přilijte olej a mléko o pokojové teplotě. Vypracujte hladké, nelepivé těsto. Rozdělte ho na půl, oba plechy vymažte olejem a rozprostřete na ně těsto.

2. KROK

Na těsto nasypejte borůvky, množství záleží na vaší preferenci. Pokud se vám zdají kyselé, můžete je přisladit trochou cukru. Z hrubé mouky, moučkového cukru a změklého másla udělejte za pomoci rukou drobenku.

3. KROK

Množství drobenky je opět na dva plechy, proto ji rozdělte na půl a posypejte jí ovoce. Vložte plech do předem vyhřáté trouby na 180 °C a pečte koláč, dokud nebude hotový. Na závěr ho ještě můžete poprášit moučkovým cukrem.

4. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů