Kynutý borůvkový koláč bez kynutí - postup přípravy
Pokud máte chuť na skvělý borůvkový koláč, je opravdu dobrý z kynutého těsta bez kynutí, přičemž kromě ovoce na vrch přijde ještě drobenka. Recept nám poskytla paní Martina Wágnerová.
Na koláč
Na drobenku
Do zadělávací mísy dejte hladkou mouku smíchanou se solí, přidejte cukr a kypřicí prášek do pečiva. Poté rozdrobte kostku droždí, rozklepněte vejce a nakonec přilijte olej a mléko o pokojové teplotě. Vypracujte hladké, nelepivé těsto. Rozdělte ho na půl, oba plechy vymažte olejem a rozprostřete na ně těsto.
Na těsto nasypejte borůvky, množství záleží na vaší preferenci. Pokud se vám zdají kyselé, můžete je přisladit trochou cukru. Z hrubé mouky, moučkového cukru a změklého másla udělejte za pomoci rukou drobenku.
Množství drobenky je opět na dva plechy, proto ji rozdělte na půl a posypejte jí ovoce. Vložte plech do předem vyhřáté trouby na 180 °C a pečte koláč, dokud nebude hotový. Na závěr ho ještě můžete poprášit moučkovým cukrem.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.