Domácí kynutý houskový knedlík vařený v páře - postup přípravy
Domácí kynutý houskový knedlík je jednoduše nejlepší. Připravte jej podle jednoduchého receptu paní Jany Podolákové Burkartové a už nebudete chtít nikdy ten z obchodu.
Ingredience
V míse smíchejte mléko, droždí a cukr, mísu přikryjte čistou utěrkou a nechte vzejít kvásek – potrvá to přibližně 15 minut.
V jiné míse smíchejte polohrubou mouku, vaječné žloutky se solí a vzešlý kvásek. Vše zamíchejte a vytvořte těsto, které nechte kynout pod čistou utěrkou 40 minut.
Po této době do těsta vmíchejte nakrájené housky a těsto rozdělte na dvě stejné části, z kterých vyválejte válečky. Ty nechte pod utěrkou kynout ještě dalších 20 minut.
Do hrnce dejte vařit vodu, vložte do něj také napařovací vějíř a knedlík vařte v páře po dobu 15 minut. Stejný postup opakujte i u druhé části těsta. Hotové knedlíky potřete trochou oleje.
Tip: Zda jsou knedlíky uvařené, zjistíte tak, že do nich píchnete špejlí. Vyndáte-li čistou špejli, máte hotovo.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.