Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Kynutý jahodový koláč s drobenkou

4,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 40 minut
čas vaření Vaření: 40 minut

Kynutý jahodový koláč s drobenkou - postup přípravy

Jahodový koláč s drobenkou podle Youtube kanálu Vaření s Jančou obsahuje nadýchané jemné těsto a osvěžující ovoce. Recept je snadný a oblíbí si ho celá rodina.

Ingredience pro:
2 plechy
+ -

Těsto

Drobenka

Náplň

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Ve vlažném mléce rozmíchejte čerstvé droždí a směs přelijte do mísy od robota. Do mísy přidejte také polohrubou mouku, vaječné žloutky, rozpuštěné máslo a moučkový cukr. Mísu vložte do robota a vytvořte hladké těsto. 

2. KROK

Hotové těsto vložte do jiné mísy, jemně ho poprašte moukou, mísu přikryjte čistou utěrkou a těsto nechte kynout 1 hodinu na teplém místě. Zatím si připravte drobenku. 

3. KROK

V misce smíchejte máslo s vanilkovým cukrem, moučkovým cukrem a polohrubou moukou. 

Poznámka: Drobenka se vám bude nejlépe vytvářet pomocí rukou.

4. KROK

Nyní omyjte jahody, zbavte je zelených částí a rozpulte je. Vykynuté těsto rozdělte na dvě stejné části a z každé z nich vyválejte plát ve tvaru kruhu o výšce 1,5 cm. Plát položte na plech vyložený pečicím papírem a pokryjte ho polovinou množství jahod.  

5. KROK

Jahody posypte polovinou množství drobenky a okraje těsta potřete rozšlehanými bílky. Dezert pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 20 minut. 

Poznámka: Stejný postup opakujte i u druhé části těsta se zbytky ingrediencí.

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: Vaření s Jančou

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů