Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Kynutý pizza věnec s Mortadelou a olivami

3,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 25 minut

Kynutý pizza věnec s Mortadelou a olivami - postup přípravy

Kynutý pizza věnec je originální alternativou k pokrmu, který milují lidé po celém světě. Pokrm je plný rozmanitých chutí a připravíte ho rychle a velmi jednoduše.

Ingredience pro:
1 kus
+ -

Těsto

Náplň

Na potření

Na posypání

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Cukr smíchejte se sušeným droždím a teplým mlékem. Přidejte vaječný bílek, olivový olej a oregano. Jakmile se ingredience propojí, vmíchejte do nich mouku.

2. KROK

Tip: Mouku před použitím prosejte a přidejte ji nadvakrát. Díky tomu se ingredience lépe spojí a v těstu nevzniknou hrudky.

3. KROK

Přidejte také sůl a vytvořte těsto, které přikryjte potravinovou fólií a nechte kynout 40 minut na teplém místě.

4. KROK

Po vykynutí těsto znovu prohněťte a vyválejte na plát, ve tvaru kruhu, o výšce 0,5 cm. Těsto položte na plech, pokrytý pečicím papírem a do jeho středu položte talíř, kolem kterého těsto potřete rajčatovou omáčkou.

5. KROK

Omáčku pokryjte nastrouhaným sýrem, natrhaným konzervovaným tuňákem, nakrájenou mortadelou, mozzarellou, nakrájenými olivami a konzervovanou kukuřicí. Talíř z těsta sundejte a volný střed nařežte na 8 kusů. 

Tip: Při zdobení a řezání těsta se inspirujte postupem níže ve videu.

6. KROK

Naříznuté těsto zahněte směrem ven, tak abyste zakryli některé části náplně a potřete ho směsí rozšlehaného vejce s mlékem. Na závěr těsto posypte sezamovými semínky a kynutý pizza věnec pečte v předehřáté troubě na 170 °C po dobu 25 minut. 

7. KROK

Tip: Pokrm podávejte samotný nebo s oblíbeným dipem, jako je například sladká chilli omáčka.

8. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

9. KROK

Videopostup krok za krokem

10. KROK

Zdroj receptu: Ricette dolce facili

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů