Kynutý pizza věnec s Mortadelou a olivami - postup přípravy
Kynutý pizza věnec je originální alternativou k pokrmu, který milují lidé po celém světě. Pokrm je plný rozmanitých chutí a připravíte ho rychle a velmi jednoduše.
Těsto
Náplň
Na potření
Na posypání
Cukr smíchejte se sušeným droždím a teplým mlékem. Přidejte vaječný bílek, olivový olej a oregano. Jakmile se ingredience propojí, vmíchejte do nich mouku.
Tip: Mouku před použitím prosejte a přidejte ji nadvakrát. Díky tomu se ingredience lépe spojí a v těstu nevzniknou hrudky.
Přidejte také sůl a vytvořte těsto, které přikryjte potravinovou fólií a nechte kynout 40 minut na teplém místě.
Po vykynutí těsto znovu prohněťte a vyválejte na plát, ve tvaru kruhu, o výšce 0,5 cm. Těsto položte na plech, pokrytý pečicím papírem a do jeho středu položte talíř, kolem kterého těsto potřete rajčatovou omáčkou.
Omáčku pokryjte nastrouhaným sýrem, natrhaným konzervovaným tuňákem, nakrájenou mortadelou, mozzarellou, nakrájenými olivami a konzervovanou kukuřicí. Talíř z těsta sundejte a volný střed nařežte na 8 kusů.
Tip: Při zdobení a řezání těsta se inspirujte postupem níže ve videu.
Naříznuté těsto zahněte směrem ven, tak abyste zakryli některé části náplně a potřete ho směsí rozšlehaného vejce s mlékem. Na závěr těsto posypte sezamovými semínky a kynutý pizza věnec pečte v předehřáté troubě na 170 °C po dobu 25 minut.
Tip: Pokrm podávejte samotný nebo s oblíbeným dipem, jako je například sladká chilli omáčka.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Ricette dolce facili