Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Lahodná plněná rajčata, která si zamilujete

3,8
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 5-10 minut
čas vaření Vaření: 20-25 minut

Lahodná plněná rajčata, která si zamilujete - postup přípravy

Snídaně je základ dne a této myšlenky bychom se rozhodně měli držet. Jídlo, které totiž do těla dostaneme ráno, nám dodává energii po celé dopoledne a je tím nejdůležitějším startem dne. Snídaně také napomáhá nastartovat náš metabolismus a celý trávící trakt. Je proto důležité, volit tento pokrm svědomitě a zároveň dle našich časových možností. Zkuste proto tento jednoduchý a rychlý recept na rajčata plněná vejci, které tělu dodají přesně to, co po ránu potřebuje.

Ingredience pro:
3 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Veronika Macháčková

Celý postup je skutečně velmi jednoduchý a skládá se z několika základních kroků. Prvním z nich je příprava rajčat. Ty pořádně umyjte a poté odřízněte jejich vrchní část (zhruba ¼ celého rajčete). Z větší části rajčete vydlabejte její dužinu a semena a rajče naplňte kostkou tvrdého sýru (nejlépe se hodí mozzarella) a nakrájenými kousíčky jarní cibulky.




Poté do každého rajčete dejte jedno celé vejce, které posypete solí a pepřem podle potřeby. Navrch poté přidejte čajovou lžičku majonézy a nastrouhaný sýr. Takto připravená rajčátka položte na dříve odříznuté čtvrtiny, které uložíte na pečící plech či jánskou mísu. Na její dno můžete také nakapat trošku olivového oleje, aby se rajčata nepřichytila.


Plech nebo pečící mísu poté pouze vložíte do trouby předehřáté na 200 stupňů, kde podle potřeby pečete zhruba 20-25 minut. Nakonec pouze hotový pokrm vytáhněte z trouby a výtečná zdravá snídaně je na stole. Před podáváním můžete ještě ozdobit čerstvými bylinkami a dotvořit tak celkový dojem jídla na talíři.

Náš tip: Pokud rádi experimentujete, můžete do plněných rajčat vždy přidat něco nového a vychutnat si tak pokaždé jinou variantu tohoto chutného jídla. Dokonale se hodí například anglická slanina či kousky kvalitní šunky, drobné kostičky papriky atd.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů