Lahodné zapečené tousty - postup přípravy
Tousty jsou oblíbeným doplňkem nejrůznějších druhů polévek, kterým dodají hmotu, ale také chuť a šmrnc. My vám dnes přinášíme dva recepty na vylepšené tousty. Jedny jsou zapečené s česnekovým máslem a se sýrem, druhé zase se šunkou, vajíčkem a dijonskou hořčicí. Křupavé opečené bagetky s voňavou náplní jsou luxusní záležitost, která vás nenechá chladným ani na minutu. Určitě tuhle dobrotu oceníte nejen jako pečivo k polévce, ale i jako lahodnou snídani či svačinku kdykoliv v průběhu dne.
S česnekem a sýrem
Se šunkou a vejcem
Zapečené tousty s česnekem a sýrem
Bagetu nakrájejte na plátky, oloupejte stroužky česneku a prolisujte je na ručním lisu na česnek. Umyjte čerstvé bylinky, papírovou utěrkou je důkladně osušte a nasekejte je na malé kousky. Sýr nastrouhejte na jemném struhadle.
Změklé máslo vložte do mísy, přidejte k němu drcený česnek, strouhaný sýr a sekané bylinky. Směs důkladně promíchejte.
Každý plátek bagety namažte směsí másla, česneku a sýra a vyskládejte je na pečicí plech. Vložte péct do trouby předehřáté na 200 stupňů Celsia na 5 – 7 minut, dokud se sýr nerozteče a krásně nezezlátne na povrchu.
Krutony vyskládejte na talíř a podávejte.
Zapečené tousty se šunkou a vejcem
Krajíce toustového chleba potřete hořčicí, naplňte je sýrem a šunkou a vytvořte tři sendviče. Překrojte je na poloviny, čímž získáte šest trojúhelníkových toustíků. Vyskládejte je do pekáčku.
Vajíčka si vyklepněte do misky a rozšlehejte je metličkou se solí a mlékem. Tousty připravenou směsí zalijte, posypejte strouhaným sýrem a dochuťte worcesterovou omáčkou. Dejte do trouby předehřáté na 200 stupňů zapékat na zhruba 20 minut.
Přejeme vám dobrou chuť.