Langoše z kynutého těsta s bramborou - postup přípravy
Velmi dobré langoše můžete udělat, pokud na ně zaděláte těsto, v němž použijete nastrouhané vařené brambory. Recept nám poskytla paní Ivana Reisingerová.
Ingredience
Dejte do mísy vlažné mléko, cukr a rozdrobte droždí. Promíchejte a nechte několik minut vzejít kvásek. Pak přidejte olej, na jemném struhadle nastrouhanou vařenou bramboru, hladkou mouku a sůl.
Vypracujte hladké nelepivé těsto, přikryjte ho a nechte asi hodinu kynout. Po hodině je možné ho znovu propracovat a dát na další hodinu kynout, langoše tak budou více nadýchané. Nutné to však není, takže můžete rovnou pokračovat v přípravě.
Těsto rozdělte na 6 až 8 stejných částí. Na pánev či do rendlíku nalíjte dostatek oleje, aby v něm langoše plavaly. Pak z těsta za pomoci naolejovaných rukou vytvarujte langoš a dejte ho smažit do oleje rozpáleného na asi 170 °C.
Po osmažení je nechte okapat na papírovém ubrousku. Poté je ochuťte například česnekem, sýrem, smetanou nebo dalšími ingrediencemi, které máte rádi.
Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.