Lehký drobenkový koláč s jablky a tvarohem - postup přípravy
Pokud máte chuť na něco sladkého, vyzkoušejte recept na lehký drobenkový koláč s jablky a osvěžujícím tvarohem, který je provoněný skořicí. Jeho příprava je velmi snadná, takže můžete zapojit i děti.
Těsto
Tvarohová náplň
Jablečná náplň
Do prosáté mouky přisypte kypřicí prášek do pečiva a cukr. Přidejte změklé máslo a pomocí prstů z něj důkladně vypracujte jemnou drobenku.
Tvaroh dejte do větší mísy, přidejte k němu jedno celé vejce, cukr, vanilkový cukr a směs rozmixujte pomocí tyčového mixéru. Jablka oloupejte a nastrouhejte je na hrubém struhadle. Přidejte k nim lžičku skořice a promíchejte.
Dno formy o průměru 22 cm vyložte pečicím papírem a na dno nasypte 1/3 drobenky, které pečlivě upěchujte. Poté přidejte 1/2 tvarohové náplně a rovnoměrně ji rozetřete.
Na tvarohovou náplň rovnoměrně rozprostřete 1/2 nastrouhaných jablek a posypte je 2/3 drobenky. Poté přidejte tvaroh a důkladně ho rozetřete. Vložte zbylá jablka, uhlaďte je a posypte zbylou drobenkou.
Drobenkový koláč vložte do předem vyhřáté trouby a pečte ho 60 minut při teplotě 170 °C. Poté ho nechte vychladnout a můžete servírovat.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.