Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Lehký těstovinový salát s tuňákem, zeleninou a dresinkem

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 15 minut

Lehký těstovinový salát s tuňákem, zeleninou a dresinkem - postup přípravy

Jestliže jste se rozhodli, že začnete držet dietu, může být těžké měnit celý svůj životní styl a začít se vyhýbat všem jídlům, která máte rádi. Jedině, že byste si oblíbili nová a zdravá jídla, což u tohoto salátu rozhodně nebude problém.

Ingredience pro:
1 porce

Těstoviny

Dále

Dresink

Kuchařka
Kuchařka: Nela Maloňková
1. KROK

Přiveďte v hrnci vodu k bodu varu a dle chuti ji osolte. Nasypejte do ní těstoviny a uvařte je na skus. Hotové těstoviny sceďte, dejte je do mísy a přidejte k nim jednu lžíci olivového oleje. Poté je nechejte vychladnout. Cibuli oloupejte a nakrájejte ji velmi nadrobno. Zelenou papriku nakrájejte na malé kostičky. Totéž udělejte s červenou paprikou a jablkem.

2. KROK

Jablko poté polijte citronovou šťávou, zachová si tak déle svou krásnou barvu. Okurku také nakrájejte na malé kostičky a všechny suroviny nasypejte do větší mísy. Nakonec přisypejte kukuřici. Do misky dejte dvě lžičky hořčice, přidejte sójovou omáčku, kečup, majonézu, olivový olej a citronovou šťávu.

3. KROK

Promíchejte dresink důkladně metličkou, dokud se všechny suroviny nespojí. Poté ho dochuťte solí a mletým černým pepřem. Hotový dresink nalijte do mísy s nakrájenou zeleninou a jablkem a důkladně ho promíchejte. Poté směs přidejte do mísy s těstovinami a opět míchejte. Na závěr dodejte tuňáka a hotový salát důkladně promíchejte. Poté ho můžete podávat, dobrou chuť!

4. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů