Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Levandulový sirup jen ze 4 ingrediencí

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 5 minut
čas vaření Vaření: 3 minuty

Levandulový sirup jen ze 4 ingrediencí - postup přípravy

Připravte si netradiční ochucovadlo, vhodné k přípravě čajů, limonád i nejrůznějších dezertů. Výhodou je jeho jednoduchost, rychlost a potřeba jen 4 ingrediencí.

Ingredience pro:
2 sklenice
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

V hrnci smíchejte vodu s cukrem a sušenou levandulí. Směs zahřívejte 2–3 minuty, dokud se cukr zcela nerozpustí. Jakmile se začne tekutina vařit, odstavte ji z tepla a vmíchejte do ní vanilkový extrakt.

2. KROK

Směs nechte 15 minut chladnout, poté ji sceďte a vlijte do sterilizované sklenice, kterou uzavřete. Levandulový sirup uchovávejte v lednici, kde vydrží až 2 týdny.

Tip: Sirup můžete použít k přípravě čajů, limonád i dezertů.

3. KROK

Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.

4. KROK

Videopostup krok za krokem

5. KROK

Zdroj receptu: Lone Goose Bakery Co.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů