Listové šneky s pudinkem a Nutellou - postup přípravy
Bleskurychlé a téměř bezpracné domácí pečivo s oříškovou pomazánkou a lahodným pudinkem potěší děti i dospělé. Šneky vypadají i chutnají jako z profesionální pekárny, ale podle receptu od paní Katky Sojkové si s nimi hravě poradí i naprostý začátečník.
Ingredience
Mléko nalijte do hrnce, přiveďte ho k varu a rozmíchejte v něm cukr s vanilkovým pudinkem. Za stálého míchání směs vařte, dokud nezhoustne, a odstavte ze sporáku. Ještě než pudink vychladne, zašlehejte do něj elektrickým šlehačem trochu plnotučné smetany. Po vychladnutí tolik neztuhne, bude krásně krémový a lahodný.
Listové těsto rozválejte na velký obdélníkový plát, který rozdělte na dva menší obdélníky. Jeden plát těsta položte na kus pečicího papíru či fólie a po celé ploše jej potřete Nutellou nebo jinou vaší oblíbenou oříškovou pomazánkou (případně můžete použít i ovocný džem). Na vrstvu oříškové pomazánky rozetřete vychladlý pudink a na něj položte druhý plát listového těsta.
Celou sestavu s pomocí podkladového pečicího papíru opatrně stočte do roličky, kterou nakrájejte na proužky široké asi 2 cm a vyskládejte je vedle sebe na plech pokrytý pečicím papírem. Povrch každého šneku potřete trochou rozšlehaného vajíčka a vložte plech do trouby rozehřáté na teplotu 180 °C péct po dobu kolem 20 minut. Upečené šneky nechte vychladnout, poprašte je moučkovým cukrem a podávejte.
Pokud se vám recept líbil, více podobných najdete v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.