Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Litý jahodový koláč s mandlemi

2,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 40 minut

Litý jahodový koláč s mandlemi - postup přípravy

Litý jahodový koláč je snadný na přípravu a má lahodnou chuť a jemnou texturu. Jahody dezert dělají osvěžujícím a na pohled zajímavým. Hodí se i ke snídani.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Ingredience

Na vymazání a posypání

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Vejce vyšlehejte se špetkou soli a cukrem do světlé pěny. Poté do směsi vešlehejte bílý jogurt s olejem a přidejte mouku smíchanou s kypřicím práškem do pečiva. 

Tip: Mouku doporučujeme před použitím prosít, aby vzniklo hladké těsto bez hrudek.

2. KROK

Do těsta přidejte citronovou šťávu, ingredience zamíchejte a nakonec do těsta vsypte část množství omytých a nakrájených jahod. Pár si jich nechte bokem na závěrečné zdobení.

Poznámka: Z jahod před použitím odstraňte zelené části.

3. KROK

Těsto vlijte do dortového ráfku vymazaného máslem a vyloženého pečicím papírem a jeho povrch posypte zbytkem jahod a plátky mandlí. 

4. KROK

Litý jahodový koláč pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 40 minut. 

Tip: Zda je těsto upečené, poznáte, když do něj píchnete špejlí. Pokud ji vyndáte čistou, máte upečeno. Pokud se na ní trocha těsta zachytí, ještě chvíli pečte. 

5. KROK

Dezert vyjměte z dortového ráfku, nechte ho volně vychladnout a poté jej servírujte nakrájený na kousky a posypaný moučkovým cukrem.

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: Lecker mit Kristy

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů