Luxusní jablečný koláč s vlašskými ořechy - postup přípravy
Luxusní jablečný koláč má bohatou chuť a je plný rozmanitých ingrediencí. Překvapte své blízké křupavou sladkou pochoutkou, při jejíž přípravě využijete sezónní suroviny.
Náplň
Těsto
Sušené meruňky nakrájejte na menší kousky, které smíchejte se sušenými brusinkami a brandy. Směs nechte odpočívat 20 minut.
Poznámka: Místo brandy můžete použít jiný oblíbený likér.
Zatím v jiné míse smíchejte cukr se skořicí a na pánvi, přibližně 10 minut, restujte vlašské ořechy, které poté nasekejte nadrobno. K ořechům vmíchejte směs ze suchých ingrediencí.
Jablka oloupejte, zbavte je jádřinců a nakrájejte je na tenké plátky, které zasypte kukuřičným škrobem. V jiné míse vyšlehejte vejce se špetkou soli, klasickým cukrem a vanilkovým cukrem do pěny.
Do pěny vešlehejte olej s moukou a kypřicím práškem do pečiva a vytvořte hladké těsto.
Tip: Aby vzniklo hladké těsto bez hrudek, směs mouky a kypřicího prášku před použitím prosejte.
Polovinu těsta vlijte na plech vyložený pečicím papírem a posypte ho polovinou vlašských ořechů, které pokryjte polovinou plátků jablek a posypte sušeným ovocem. Postup opakujte a vrstvení dezertu zakončete ořechy.
Luxusní jablečný koláč pečte v předehřáté troubě na 170 °C po dobu 60 minut.
Poznámka: Po upečení dezert vyjměte z plechu a nechte ho volně vychladnout. Poté ho servírujte nakrájený na kousky, posypaný moučkovým cukrem.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Deliziose ricette di Katrine