Maďarské lečo s klobásou a haluškami - postup přípravy
Chutné a syté maďarské lečo s pikantní klobásou a haluškami, podle receptu paní Romany Važanské, zaručeně potěší chuťové buňky i toho nejnáročnějšího a nejhladovějšího strávníka. Kombinace klobásy, papriky a rajčat v kořeněném leču vytváří neodolatelnou chuťovou harmonii a opravdový gastronomický zážitek.
Halušky
Maďarské lečo
Na ozdobu
Halušky
1. Mouku prosejte do mísy a přidejte sůl, vejce a vlažnou vodu.
2. Všechny ingredience dobře promíchejte a vypracujte hladké těsto.
3. Těsto protlačte přes cedník na halušky do vroucí osolené vody.
4. Halušky vařte asi 4 minuty nebo dokud nevyplavou na hladinu.
Maďarské lečo
1. Rajčata nařízněte do kříže a spařte je vařící vodou. Poté oloupejte a nakrájejte na kostky.
2. Cibuli nakrájejte na půlkolečka. Papriky zbavte semínek a nakrájejte na proužky.
3. Na pánvi rozehřejte sádlo a osmahněte cibuli dozlatova.
4. Přidejte nakrájenou maďarskou klobásu a proužky paprik. Promíchejte a opékejte.
5. Přidejte rajčata, osolte, opepřete a za občasného míchání duste dokud se neodpaří šťáva z rajčat.
6. Dochuťte mletou maďarskou paprikou, promíchejte a trochu podlijte vodou. Přidejte vařené halušky a prohřejte.
7. Před servírováním posypte sekanou pažitkou anebo petrželkou
Více autorčiných receptů najdete na jejích FB stránkách Vaříme a pečeme s Romanou.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.