Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Maďarské masové kuličky

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 25 minut

Maďarské masové kuličky - postup přípravy

Masové koule jsou oblíbeným doplňkem nejrůznějších omáček a dalších druhů pokrmů. I u nás doma jsou velmi oblíbené, ale nutno dodat, že je stále připravujeme stejně. Maso, vajíčka, strouhanka, sůl a pepř, to bývá celé kouzlo našich masových koulí. Dnes vám ale poradíme recept, který jejich přípravu ozvláštní a nenechá vás na pochybách. Buďte si jistí, že ani jedna nezůstane do druhého dne.

Ingredience pro:
4 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka:

Čtyři vajíčka uvařte na tvrdo. Ve větší míse smíchejte mleté maso s lisovanými stroužky česneku a sójovou omáčkou. Přidejte k němu ještě nasekaný kopr, sůl a pepř podle chuti. Všechny suroviny důkladně promíchejte.




Uvařená vajíčka zchlaďte v ledové vodě a oloupejte skořápku. Důkladně je ještě omyjte od případných střepinek.

Masovou hmotu rozdělte na čtyři stejně velké části a z každé z nich vytvarujte placku. Doprostřed placky pak položte natvrdo uvařené vajíčko, které do masa důkladně zabalte tak, aby se nerozbalovalo.

Dejte si předehřát troubu na 175 stupňů Celsia. Do misky si rozbijte poslední zbylé vajíčko a rozšlehejte ho vidličkou. Do druhé misky si připravte mouku a do třetí strouhanku. Každou kuličku obalte nejprve v mouce, pak ve vajíčku a nakonec ve strouhance.


Rozpalte si pánev s trochou oleje. Případně můžete použít i vepřové sádlo, pak bude pokrm jemnější a chutnější. Každou masovou kouli s vajíčkem uvnitř pak smažte v rozpáleném tuku ze všech stran, dokud povrch nezíská hnědozlatou barvu.

Po dosmažení koule přendejte na talíř vyložený papírovými utěrkami, abyste odsáli nadbytečný tuk po smažení. Takto připravené koule vložte do lehce vymazaného pekáčku a vložte do předehřáté trouby dopéct na 10 až 15 minut.

Po uplynutí doby vyjměte koule z trouby a nechte je vychladnout. Připravte si omáčku. Smíchejte hořčici, majonézu a citronovou šťávu. Vychladlé masové koule podávejte ochucené připravenou omáčkou spolu s vařenými bramborami a čerstvou zeleninou.

Dobrou chuť.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů