Majolkový koláč se švestkami a drobenkou - postup přípravy
Majolkový koláč se švestkami je vláčný, jemný a osvěžující díky přidanému ovoci. Hledáte-li tip na chutný a rychlý dezert, připravte si tento jednoduchý recept podle paní Anety Mühlhandlové.
Těsto
Náplň
Drobenka
Nejprve si připravte těsto. Ve větší míse smíchejte mouku s cukrem a kypřícím práškem do pečiva. K suchým ingrediencím přidejte majonézu, vejce a mléko.
Vše důkladně zamíchejte a pomocí rukou uhněťte těsto, které rovnoměrně rozprostřete na plech vyložený pečicím papírem.
Nyní připravte náplň smícháním tvarohu, vejce, moučkového cukru a vanilkového cukru. Vzniklou hmotou potřete těsto v pekáči po celém jeho povrchu a majolkový koláč posypte nakrájenými švestkami.
Poznámka: Místo švestek můžete použít jakékoliv jiné oblíbené ovoce.
V misce smíchejte hrubou mouku s cukrem a změklým máslem. Vytvořte drobenku, kterou posypte povrch koláče na plechu. Dezert pečte v předehřáté troubě na 200 °C po dobu 30 minut.
Poznámka: Po upečení nechte koláč vychladnout, posypte jej moučkovým cukrem a podávejte jej nakrájený na kousky.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Více autorčiných receptů najdete v její FB skupině Pečeme s Anet.