Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Majolkový koláč se švestkami a drobenkou

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 25 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Majolkový koláč se švestkami a drobenkou - postup přípravy

Majolkový koláč se švestkami je vláčný, jemný a osvěžující díky přidanému ovoci. Hledáte-li tip na chutný a rychlý dezert, připravte si tento jednoduchý recept podle paní Anety Mühlhandlové.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Těsto

Náplň

Drobenka

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Nejprve si připravte těsto. Ve větší míse smíchejte mouku s cukrem a kypřícím práškem do pečiva. K suchým ingrediencím přidejte majonézu, vejce a mléko. 

2. KROK

Vše důkladně zamíchejte a pomocí rukou uhněťte těsto, které rovnoměrně rozprostřete na plech vyložený pečicím papírem.

3. KROK

Nyní připravte náplň smícháním tvarohu, vejce, moučkového cukru a vanilkového cukru. Vzniklou hmotou potřete těsto v pekáči po celém jeho povrchu a majolkový koláč posypte nakrájenými švestkami. 

Poznámka: Místo švestek můžete použít jakékoliv jiné oblíbené ovoce.

4. KROK

V misce smíchejte hrubou mouku s cukrem a změklým máslem. Vytvořte drobenku, kterou posypte povrch koláče na plechu. Dezert pečte v předehřáté troubě na 200 °C po dobu 30 minut.

5. KROK

Poznámka: Po upečení nechte koláč vychladnout, posypte jej moučkovým cukrem a podávejte jej nakrájený na kousky. 

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

7. KROK

Více autorčiných receptů najdete v její FB skupině Pečeme s Anet.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů