Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Makové rohlíčky s čokoládovou polevou

3,8
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 18 minut

Makové rohlíčky s čokoládovou polevou - postup přípravy

Makové rohlíčky s čokoládou jsou lahodným vánočním cukrovím, které uspokojí každého milovníka sladkého. Jejich příprava je snadná a vhodná i pro začátečníky.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Těsto

Poleva

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Mouku smíchejte s moučkovým cukrem, špetkou soli, vejcem, změklým máslem a rumem. Vzniklé těsto odložte bokem a mák rozmixujte s mlékem dohladka. 

2. KROK

Makovou směs zapracujte do těsta, které následně vložte do sáčku a poté, na 1–2 hodiny, do lednice. Poté ho nakrájejte na 5 stejně širokých částí, z nichž každou rozkrojte na kousky o váze 20–22 g. 

3. KROK

Ze všech kousků těsta vytvarujte rohlíčky, které odkládejte na plech, vyložený pečicím papírem a pečte je v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 15 minut. 

4. KROK

Nyní připravte polevu. Čokoládu rozpusťte ve vodní lázni a okraje rohlíčků do ní namočte. Po zaschnutí polevy můžete makové rohlíčky servírovat.

Tip: Čokoládu můžete rozpustit také v mikrovlnné troubě. V takovém případě ji zahřívejte přibližně 3 minuty a během této doby ji občas promíchejte.

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů