Makové rohlíčky s čokoládovou polevou - postup přípravy
Makové rohlíčky s čokoládou jsou lahodným vánočním cukrovím, které uspokojí každého milovníka sladkého. Jejich příprava je snadná a vhodná i pro začátečníky.
Těsto
Poleva
Mouku smíchejte s moučkovým cukrem, špetkou soli, vejcem, změklým máslem a rumem. Vzniklé těsto odložte bokem a mák rozmixujte s mlékem dohladka.
Makovou směs zapracujte do těsta, které následně vložte do sáčku a poté, na 1–2 hodiny, do lednice. Poté ho nakrájejte na 5 stejně širokých částí, z nichž každou rozkrojte na kousky o váze 20–22 g.
Ze všech kousků těsta vytvarujte rohlíčky, které odkládejte na plech, vyložený pečicím papírem a pečte je v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 15 minut.
Nyní připravte polevu. Čokoládu rozpusťte ve vodní lázni a okraje rohlíčků do ní namočte. Po zaschnutí polevy můžete makové rohlíčky servírovat.
Tip: Čokoládu můžete rozpustit také v mikrovlnné troubě. V takovém případě ji zahřívejte přibližně 3 minuty a během této doby ji občas promíchejte.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Marilesya Быстро-Вкусно