Malinové kostky čtyř barev - postup přípravy
Naprosto luxusním dezertem jsou čtyřbarevné malinové kostky udělané ze dvou druhů těsta doplněných lahodnou ovocnou náplní a smetanovým krémem. Recept nám poskytla paní Dagmar Kazdová.
Na těsto
Na náplň
Na krém
Vejce vyšlehejte s vanilkovým cukrem do pěny. Do směsi zašlehejte olej, vlažné mléko a citronovou šťávu. Mouku promíchejte s práškem do pečiva a zašlehejte ji do vaječné směsi.
Odeberte polovinu těsta a vmíchejte do ní kakao. Plech o rozměrech 38×25 centimetrů vyložte pečicím papírem a na něj dejte kakaové těsto. Vložte plech na 5 minut do trouby předehřáté na 180 °C.
Na mírně ztuhlé horké tmavé těsto naneste světlé těsto, uhlaďte ho a znovu vložte do trouby. Pečte zhruba 25 minut, dokud nebude světlé těsto mírně narůžovělé. Nechte ho vychladnout a poté korpus pokapejte rumem podle své chuti.
Maliny promíchejte s cukrem a vařte je několik minut v hrnci s trochou vody. Ve zbytku vody rozmíchejte pudinkový prášek a přilijte jej do malin. Za stálého míchání vše vařte, dokud směs nezhustne a nezíská hustou pudinkovou konzistenci. Natřete směs na piškot a nechte ji vychladnout.
Želatinu nechte nabobtnat v troše vody podle návodu na sáčku a poté ji rozpusťte v mikrovlnné troubě. Ze smetany ke šlehání vyšlehejte pevnou šlehačku. Důkladně k ní vmíchejte tvaroh a vanilkový cukr. Přidejte moučkový cukr podle chuti.
Do vlažné želatiny vmíchejte 2 lžíce ušlehané směsi a pak vše vmíchejte do krému. Naneste ho na malinovou náplň, uhlaďte a nechte v lednici ztuhnout. Nakonec dezert nakrájejte na řezy a ozdobte každý čerstvou malinou.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.