Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Malinové řezy se smetanovým krémem

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 25 minut
čas vaření Vaření: 35 minut

Malinové řezy se smetanovým krémem - postup přípravy

Nadýchané malinové řezy jsou lahodné a na první pohled lákavé. Jejich luxusní vzhled umožňuje servírování dezertu nejen ve všední den, ale také u příležitosti oslav.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Korpus

Malinový džem

Krém

Želé

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

V míse vyšlehejte vejce se solí, cukrem a vanilkovým cukrem. V jiné míse smíchejte mouku s kakaovým práškem, kypřícím práškem do pečiva a suché ingredience vmíchejte do vyšlehané směsi s vejci. 

Tip: Aby v těstu nevznikly hrudky, suché ingredience prosejte.

2. KROK

Ingredience zamíchejte a vmíchejte do nich mléko s olejem. Vytvořte těsto, kterým naplňte dortový ráfek.

Poznámka: Ráfek vymažte tukem a vysypte moukou, nebo ho vyložte pečicím papírem, aby se z něj korpus lépe vyndával.

3. KROK

Korpus pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 35 minut. Během pečení si připravte malinový džem. Maliny nasypte do pánve, zasypte je cukrem a vše zahřívejte na mírném ohni a směs přiveďte k varu. 

Poznámka: Několik malin si odložte bokem na závěrečné zdobení.

4. KROK

Zatím v misce s vodou rozpusťte škrob a tekutinu vmíchejte do malinové směsi v pánvi. Vše vařte 5 minut, do zhoustnutí. Malinovou směs přelijte do misky a přikryjte ji potravinovou fólií a nechte volně chladnout. 

5. KROK

Tip: Fólii umístěte na malinový džem tak, aby se ho přímo dotýkala. Díky tomu na něm nevznikne škraloup.

6. KROK

Upečený korpus vyjměte z dortového ráfku a horizontálně jej překrojte na tři části tak, jak je to ukázáno ve videu níže. Následně si připravte krém.

7. KROK

V míse vyšlehejte smetanový sýr se smetanou a cukrem. Vzniklým krémem naplňte cukrářský sáček, pomocí kterého třetinu množství krému rozprostřete na první část korpusu, který jste znovu vložili do dortového ráfku. 

8. KROK

Na krém rovnoměrně rozetřete polovinu množství malinového džemu, který přikryjte druhou částí korpusu, jenž znovu pokryjte třetinou smetanového krému a na který rozetřete zbylý malinový džem.

9. KROK

Na vrstvu džemu položte třetí část korpusu, který pokryjte zbylým smetanovým krémem. Celý povrch malinových řezů ozdobte čerstvými malinami, které zalijte připraveným želé.

Poznámka: Želé připravíte smícháním dortového želé s horkou vodou.

10. KROK

Malinové řezy vložte na 4 hodiny do lednice a podávejte je nakrájené na kousky. 

Tip: Každý kus dezertu můžete podávat s trochou šlehačky.

11. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

12. KROK

Videopostup krok za krokem

13. KROK

Zdroj receptu: Nejlepší recepty

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů