Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Margot cheesecake s čokoládovou ganache

5,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 6 minut

Margot cheesecake s čokoládovou ganache - postup přípravy

Nepečený margot cheesecake s čokoládou je dezert, který kombinuje jemnou krémovou náplň s křupavými kousky tyčinek. Skvěle se hodí k podávání na oslavách.

Ingredience pro:
1 kus
+ -
Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Nejprve připravte korpus. Margot tyčinku nastrouhejte najemno a smíchejte ji s rozmixovanými sušenkami a rozpuštěným máslem. 

Tip: Máslo rozpustíte v mikrovlnné troubě za 3 minuty. Během rozpouštění máslo občas promíchejte. 

2. KROK

Sušenkovým těstem naplňte dortový ráfek, ve kterém ho zarovnejte do hladka. Poté ho vložte na 30 minut do lednice a připravte náplň. 

Tip: Těsto zarovnejte pomocí lžíce nebo sklenice s rovným dnem.

3. KROK

Margot tyčinky nastrouhejte najemno a smíchejte je s nastrouhanými Sójovými řezy. V jiné míse vyšlehejte tvaroh s mascarpone, moučkovým cukrem a vanilkovým cukrem.

4. KROK

Jakmile se ingredience propojí, vmíchejte do nich Crème Olé s kokosovou příchutí. 

Tip: Trochu tyčinkové směsi si odložte bokem na závěrečné zdobení.

5. KROK

V další míse vyšlehejte smetanu do tuha a následně ji vmíchejte do směsi s mascarpone. Nakonec do náplně vmíchejte nastrouhané tyčinky a vzniklou náplní pokryjte sušenkové těsto v ráfku. 

6. KROK

Dezert přikryjte alobalem a vložte ho na dalších 12 hodin do lednice. Na závěr připravte ganache. Do vroucí smetany ke šlehání vložte rozlámanou čokoládu, směs nechte 5 minut stát a poté ji míchejte, dokud se čokoláda zcela nerozpustí. 

7. KROK

Dezert přikryjte alobalem a vložte ho na dalších 12 hodin do lednice. Na závěr připravte ganache. Do vroucí smetany ke šlehání vložte rozlámanou čokoládu, směs nechte 5 minut stát a poté ji míchejte, dokud se čokoláda zcela nerozpustí. 

8. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

9. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů