Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Marinády na kuřecí maso s česnekem

4,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 5 minut

Marinády na kuřecí maso s česnekem - postup přípravy

Díky těmto marinádám na kuřecí maso získáte jedno z nejchutnějších, nejkřehčích a nejšťavnatějších mas, jaké jste kdy jedli. Recepty jsou hotové za pár minut.

Ingredience pro:
1 dávka
+ -

Citronovo-bylinková marináda

Marináda Fajitas

Teriyaki marináda

Marináda z řeckého jogurtu

Italská marináda

Bohatá kuřecí marináda

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Citronovo-bylinková marináda

Sáček se zipem naplňte olivovým olejem, citronovou šťávou, prolisovaným česnekem, oreganem, italskými bylinkami, tymiánem, paprikou a solí. 

2. KROK

Ingredience promíchejte, do sáčku přidejte kuřecí maso a uzavřete ho. Maso v marinádě důkladně obalte a vložte ho na 24 hodin do lednice. 

3. KROK

Marináda Fajitas

Olivový olej vlijte do sáčku se zipem, kde ho smíchejte s prolisovaným česnekem, šťávou z limetky, vodou, mletou sladkou paprikou a chilli. 

4. KROK

Do sáčku přidejte sušenou cibuli, oregano, hnědý cukr s kmínem, kajenský pepř, mletý černý pepř a sůl. Ingredience promíchejte a přidejte k nim maso. 

5. KROK

Sáček uzavřete a maso v marinádě důkladně obalte. Následně ho vložte do lednice, kde ho nechte marinovat celou noc. 

6. KROK

Teriyaki marináda

V sáčku se zipem smíchejte vodu se sójovou omáčkou, nakrájenou jarní cibulkou, prolisovaným česnekem, mletým zázvorem a hnědým cukrem. 

7. KROK

K marinádě přidejte maso, sáček uzavřete a maso v jeho obsahu důkladně obalte. Sáček s marinovaným masem vložte do lednice, kde ho nechte po 24 hodin.

8. KROK

Marináda z řeckého jogurtu

V misce smíchejte nasekaný koriandr s řeckým jogurtem, prolisovaným česnekem a mletým zázvorem. Přidejte olej s citronovou šťávou a poté kmín se sušeným koriandrem a mletou sladkou paprikou. 

9. KROK

Do marinády vsypte také skořici s kajenským i klasickým černým pepřem a solí. Ingredience důkladně zamíchejte a marinádu vložte do sáčku se zipem, společně s masem, které nechte marinovat v lednici přes noc. 

10. KROK

Italská marináda

Olivový olej smíchejte s vinným octem, prolisovaným česnekem a citronovou šťávou. Přidejte sušený česnek s oreganem, bazalkou, česnekovou solí, pepřem a vzniklou marinádou naplňte sáček se zipem.

11. KROK

Do sáčku vložte také kuřecí prsa, která v marinádě důkladně obalte a vložte je na celou noc do lednice. Čím déle budete maso marinovat, tím lepší získá chuť a strukturu.  

12. KROK

Bohatá kuřecí marináda

Olivový olej vlijte do sáčku se zipem, kde ho smíchejte s balsamikovým octem, sójovou a worcestrovou omáčkou. 

13. KROK

Do sáčku přidejte citronovou šťávu s hnědým cukrem, rozmarýnem, sušeným česnekem, pepřem, solí a do vzniklé marinády vložte maso, které v ní důkladně obalte. Maso marinujte 24 hodin v lednici. 

14. KROK

Poznámka: Maso, naložené v uvedených marinádách, pečte v předehřáté troubě na 200 °C po dobu 25–30 minut. Poté ho servírujte s oblíbenou přílohou. 

15. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

16. KROK

Videopostup krok za krokem

17. KROK

Zdroj receptu: Julia Pacheco

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů