Marinády na steaky - postup přípravy
Chystáte se připravovat domácí steaky a pátráte po nějaké sexy pikantní marinádě, kterou byste na svou lahůdku mohli použít a ohromit jí své přátele? Pak jste tady správně. Přinášíme vám výběr několika nejlepších bylinkových marinád na steaky, které vás nikdy nezklamou.
Vinná marináda s mrkví a bobkovým listem
Středomořská marináda se šalvějí, tymiánem a rozmarýnem
Pepřová marináda s křenem
Vinná marináda s mrkví a bobkovým listem
Do misky nalijte olej, ocet, bílé víno a vymačkejte citronovou šťávu. Cibuli a mrkev očistěte a nakrájejte na drobné kostičky, česnek oloupejte a prolisujte a obojí přidejte do vinné směsi. Přidejte bobkový list, černý pepř a nasekanou čerstvou petrželku, dobře promíchejte a do této marinády maso naložte nejméně na 6 hodin, ideálně ale celých 24 hodin. Čím déle je maso naložené, tím lépe chutná.
Středomořská marináda se šalvějí, tymiánem a rozmarýnem
Oba druhy oleje smíchejte v jedné misce, přidejte citronovou šťávu a sůl a pepř podle chuti. Čerstvé bylinky dobře umyjte a osušte papírovou utěrkou a ostrým nožem je nakrájejte na menší kousky, které přihoďte do směsi olejů. Nakonec prolisujte také česnek, zamíchejte a marinádu opět naneste na maso nejméně na 6 až 24 hodin.
Pepřová marináda s křenem
Do misky nasypejte mletý černý pepř, drcený červený pepř a najemno nasekaný nakládaný zelený pepř, přidejte prolisovaný česnek, strouhaný křen a podle chuti mořskou sůl a vše zalijte olejem. Důkladně promíchejte, naložte do směsi maso a nechte jej marinovat. Tentokrát stačí kratší dobu, protože přísady jsou velice pikantní, proto masu stačí, aby v marinádě pobylo zhruba 1 až 3 hodiny.