Marinovaná kuřecí prsa na zeleninovém lůžku - postup přípravy
Kuřecí maso patří k nejoblíbenějším druhům masa, a to zejména proto, že je chutné, lehce stravitelné, nevyžaduje dlouho přípravu a je z něj možné vytvořit celou řadu výborných pokrmů. Tento recept se bude soustředit na kuřecí prsa, která, když se správně nařežou a namarinují, si udrží svou šťavnatost a křehkost. Recept je navíc naprosto jednoduchý, a přesto chuťově vynikající.
Ingredience
Marináda
Nejprve pod studenou vodou řádně opláchněte kuřecí prsa a osušte je pomocí papírových ručníků nebo papírové kuchyňské utěrky. Poté vezměte ostrý nůž a pomocí něj udělejte do prsních řízků podélně i svisle zářezy, které vytvoří čtvercovou strukturu. Pozor, cílem není maso rozřezat na kousky, pouze naříznout.
Z výše popsaných surovin vytvořte marinádu, dejte do ní připravené kuřecí maso a nechejte ho marinovat nejméně 30 minut. Doporučuje se maso několikrát obrátit.
Vezměte vhodnou zapékací mísu, například z varného skla, a na dno rozložte cibuli pokrájenou na půlměsíce a mrkev pokrájenou na kolečka. Na toto zeleninové lůžko poté rozložte namarinované maso.
V troubě předehřáté na 180 °C pečte maso po dobu 30 minut. Mezitím si připravte sýrovou směs, která bude tvořit poslední vrstvu pokrmu, a to tak, že smícháte rozšlehané vejce se strouhaným sýrem a na malé kousky pokrájenou mozzarellou.
Po uplynutí 30 minut pečení vložte na maso sýrovou směs a pečte dalších přibližně 10 minut, dokud se sýry neroztaví.