Vláčná jogurtová bábovka s tvarohovou náplní - postup přípravy
Bábovka je právem jedním z nejoblíbenějších českých moučníků. Pokud chcete vyzkoušet její novou variantu, sáhněte po receptu, o který se s námi podělila paní Aneta Mühlhandlová – vznikl, když jí zbyla trocha tvarohové náplně.Nejprve si připravte tvarohovou náplň. Pokud ji ale nechcete použít, můžete ji vynechat. Do tvarohu dejte žloutek, vanilkový cukr, cukr podle chuti a trochu strouhanky na zahuštění. Pak přidejte lžíci kakaa (můžete i méně) a vše promíchejte.
Do mísy na těsto dejte vejce a vyšlehejte je s cukrem a vanilkovým cukrem. Přidejte mouku s práškem do pečiva a poté jogurt a olej. Vymíchejte hladké těsto.
Bábovkovou formu vymažte máslem a vysypejte moukou. Nalijte do ní polovinu těsta, pak na ni rovnoměrně rozložte tvarohovou náplň a poté zalijte zbytkem těsta. Vložte formu do předem vyhřáté trouby na 180 °C a pečte zhruba 50 minut. Zdali je bábovka upečená, vyzkoušejte špejlí.
Více autorčiných receptů najdete v její FB skupině Pečeme s Anet.