Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Vláčná jogurtová bábovka s tvarohovou náplní

4,4
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 50 minut

Vláčná jogurtová bábovka s tvarohovou náplní - postup přípravy

Bábovka je právem jedním z nejoblíbenějších českých moučníků. Pokud chcete vyzkoušet její novou variantu, sáhněte po receptu, o který se s námi podělila paní Aneta Mühlhandlová – vznikl, když jí zbyla trocha tvarohové náplně.

Ingredience pro:
1 porce

Na těsto

Na náplň

Kuchařka
Kuchařka: Vít Lukáš
1. KROK

Nejprve si připravte tvarohovou náplň. Pokud ji ale nechcete použít, můžete ji vynechat. Do tvarohu dejte žloutek, vanilkový cukr, cukr podle chuti a trochu strouhanky na zahuštění. Pak přidejte lžíci kakaa (můžete i méně) a vše promíchejte.

2. KROK

Do mísy na těsto dejte vejce a vyšlehejte je s cukrem a vanilkovým cukrem. Přidejte mouku s práškem do pečiva a poté jogurt a olej. Vymíchejte hladké těsto.

3. KROK

Bábovkovou formu vymažte máslem a vysypejte moukou. Nalijte do ní polovinu těsta, pak na ni rovnoměrně rozložte tvarohovou náplň a poté zalijte zbytkem těsta. Vložte formu do předem vyhřáté trouby na 180 °C a pečte zhruba 50 minut. Zdali je bábovka upečená, vyzkoušejte špejlí.

4. KROK

Více autorčiných receptů najdete v její FB skupině Pečeme s Anet.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů