Marinované kuřecí prsní řízky - postup přípravy
Marináda je skvělý způsob, jak masu dodat neuvěřitelně lahodnou chuť. Tato marináda je ideální v kombinaci s kuřecím, ale díky své univerzálnosti ji můžete použít na jakýkoli druh masa, který zrovna máte po ruce.
Ingredience
Vejce rozklepněte do hlubokého talíře nebo mísy. Přidejte kurkumu, bylinky, koření a vše promíchejte do hladka. Dodejte také libovolnou hořčici podle své chuti, škrob. Na závěr přidejte olej, osolte a opepřete podle chuti. Marinádu opět důkladně promíchejte.
Kuřecí prsa nakrájejte na jednotlivé porce a z obou stran pořádně naklepejte. Všechny kousky masa namočte do marinády a nechte alespoň 2 hodiny odležet. Chcete-li, aby bylo maso ještě měkčí a šťavnatější, nechte ho v ní uležet přes noc v lednici. Díky tomu získáte dokonale dochucené maso, které bude mít nepřekonatelnou chuť.
Jakmile budete připraveni na samotnou přípravu masa, připravte si pánev a nalijte do ní olej. Jakmile bude pánev rozpálená, vložte maso a smažte ho z obou stran dozlatova, dokud nebude hotové. Nakonec ho zasypejte sezamovými semínky.
Jako přílohu můžete zvolit prakticky cokoli, co máte rádi. Skvěle se k tomu hodí bramborová kaše, vařené nebo pečené brambory. Chcete-li skutečně odlehčený recept, můžete si jako přílohu dát jen nakrájenou zeleninu nebo zeleninový salátek. Uvidíte, že vaše rodina bude nadšená a s radostí můžete tento recept připravit také jako slavnostní oběd na víkend pro rodinu a přátele. Přejeme dobrou chuť!