Marinované žampiony s cibulí a česnekem - postup přípravy
Tyto marinované žampiony s cibulí vám mohou chutnat v podobě salátu nebo je můžete použít jako zajímavou přílohu k masu. Pokrm je jednoduchý, rychlý a vaši hosté z něj budou nadšení.
Ingredience
Žampiony omyjte a vložte je do hrnce. Přidejte k nim na plátky nakrájený česnek a potrhané bobkové listy. Vše zasypte černým pepřem, semeny koriandru, cukrem a zalijte olejem.
Tip: Pro tento recept jsou nejvhodnější baby žampiony. Pokud k nim ale nemáte přístup, můžete použít i jejich větší verzi.
Do hrnce přilijte také ocet s vodou a vše důkladně promíchejte, aby se žampiony obalily v ingrediencích ze všech stran. Hrnec položte na plotnu, přiveďte k varu a vařte 5 minut.
Zatím nakrájejte červenou cibuli na kolečka a vmíchejte ji k žampionům, které jste sundali z tepla. Marinované žampiony s cibulí nechte pod pokličkou volně chladnout po dobu 1 hodiny. Po této době směs promíchejte a můžete servírovat.
Tip: Žampiony můžete podávat jako samostatný pokrm, ale můžete je servírovat také jako zajímavou přílohu k masu.
Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: ShuStriiBUM