Marocká kakaová kolečka - postup přípravy
Originální, a přitom velmi jednoduchá kakaová marocká kolečka jsou skvělým dezertem pro různé příležitosti. Budou u vás zaručeně tak oblíbená, že je budete dělat na každou rodinnou oslavu.
Ingredience
Máslové sušenky důkladně rozmixujte, přidejte kakao a směs promíchejte. Rozpusťte máslo, nechte ho chvíli vychladnout a přilijte ke vzniklé směsi. Podle potřeby přilijte mléko a vypracujte hladké a vláčné těsto.
Z těsta vytvarujte válec pomocí pečicího papíru nebo potravinářské fólie. Válec odložte odpočinout do lednice a mezitím si ve vodní lázni rozehřejte čokoládu.
Vyjměte těsto z lednice a rozkrojte jej na stejně velká kolečka. Ta posléze namáčejte v rozpuštěné čokoládě a nechte je ztuhnout. Poté je můžete podávat.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: متميزة في المطبخ