Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Marocká kakaová kolečka

3,8
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 25 minut
čas vaření Vaření: 15 minut

Marocká kakaová kolečka - postup přípravy

Originální, a přitom velmi jednoduchá kakaová marocká kolečka jsou skvělým dezertem pro různé příležitosti. Budou u vás zaručeně tak oblíbená, že je budete dělat na každou rodinnou oslavu.

Ingredience pro:
20 kusů
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Tereza Pěnicová
1. KROK

Máslové sušenky důkladně rozmixujte, přidejte kakao a směs promíchejte. Rozpusťte máslo, nechte ho chvíli vychladnout a přilijte ke vzniklé směsi. Podle potřeby přilijte mléko a vypracujte hladké a vláčné těsto.

2. KROK

Z těsta vytvarujte válec pomocí pečicího papíru nebo potravinářské fólie. Válec odložte odpočinout do lednice a mezitím si ve vodní lázni rozehřejte čokoládu.

3. KROK

Vyjměte těsto z lednice a rozkrojte jej na stejně velká kolečka. Ta posléze namáčejte v rozpuštěné čokoládě a nechte je ztuhnout. Poté je můžete podávat.

4. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

5. KROK

Videopostup krok za krokem

6. KROK
Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů