Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Máslové kytičky s marmeládou

5,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 15 minut

Máslové kytičky s marmeládou - postup přípravy

Upečte si máslové kytičky s marmeládou, jemné vánoční cukroví, které můžete připravovat i jako dezert ke kávě a čaji během roku. Jeho osvěžující chuť si zamilujete.

Ingredience pro:
16 kusů
+ -

Těsto

Zdobení

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Máslo šlehejte 1–2 minuty. Poté k němu vešlehejte moučkový cukr. Jakmile se ingredience propojí, přidejte rozšlehané vejce s vanilkovým extraktem.

Tip: Moučkový cukr i mouku před použitím prosejte. Díky tomu v těstu nevzniknou hrudky.

2. KROK

Do směsi vmíchejte sušené mléko a na závěr mouku. Vytvořte hladké těsto, kterým naplňte cukrářský sáček s ozdobnou hlavicí. Na plechu pokrytém pečicím papírem začněte vytvářet kytičky. 

3. KROK

Ve středu některých kytiček vytvořte důlek a ten naplňte malinovým džemem. 

Tip: Místo malinového džemu můžete použít jakoukoliv jinou příchuť.

4. KROK

Máslové kytičky pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 15 minut. 

Poznámka: Doba pečení je závislá na výkonnosti vaší trouby. Cukroví by mělo být upečené dozlatova.

5. KROK

Po upečení nechte cukroví 10 minut volně chladnout a poté ho přesuňte na chladící mřížku. 

Tip: Aby cukroví vydrželo dlouho čerstvé, uchovávejte ho ve vzduchotěsné nádobě na chladném, tmavém a suchém místě.

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: Tiny Tany

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů