Máslové kytičky s marmeládou - postup přípravy
Upečte si máslové kytičky s marmeládou, jemné vánoční cukroví, které můžete připravovat i jako dezert ke kávě a čaji během roku. Jeho osvěžující chuť si zamilujete.
Těsto
Zdobení
Máslo šlehejte 1–2 minuty. Poté k němu vešlehejte moučkový cukr. Jakmile se ingredience propojí, přidejte rozšlehané vejce s vanilkovým extraktem.
Tip: Moučkový cukr i mouku před použitím prosejte. Díky tomu v těstu nevzniknou hrudky.
Do směsi vmíchejte sušené mléko a na závěr mouku. Vytvořte hladké těsto, kterým naplňte cukrářský sáček s ozdobnou hlavicí. Na plechu pokrytém pečicím papírem začněte vytvářet kytičky.
Ve středu některých kytiček vytvořte důlek a ten naplňte malinovým džemem.
Tip: Místo malinového džemu můžete použít jakoukoliv jinou příchuť.
Máslové kytičky pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 15 minut.
Poznámka: Doba pečení je závislá na výkonnosti vaší trouby. Cukroví by mělo být upečené dozlatova.
Po upečení nechte cukroví 10 minut volně chladnout a poté ho přesuňte na chladící mřížku.
Tip: Aby cukroví vydrželo dlouho čerstvé, uchovávejte ho ve vzduchotěsné nádobě na chladném, tmavém a suchém místě.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Tiny Tany