Máslový velikonoční beránek - postup přípravy
Tradičním pečivem na Velikonoce je nadýchaný velikonoční beránek. K jeho upečení potřebujete jen jednoduché máslové těsto.
Ingredience
Do zadělávací mísy dejte změklé máslo, cukr a vanilku. Lze použít vanilkovou pastu, esenci nebo vanilkový cukr, záleží, co máte k dispozici a na vaší chuti. Vše vyšlehejte do nadýchané hmoty a pak přišlehejte vejce. Nakonec přidejte mouku a prášek do pečiva a vymíchejte tekutější těsto.
Vymažte formu na beránka máslem, vysypejte moukou a nalijte do ní těsto. Pokud máte formu oboustrannou a vysokou, trochu s ní poklepejte, aby těsto zateklo všude. Vložte formu do předem vyhřáté trouby na 170 °C a pečte beránka 25 až 30 minut. Po vychladnutí, pokud to je potřeba, seřízněte beránka, aby dobře stál, a poprašte ho moučkovým cukrem.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.