Masové karbanátky s jemnou omáčkou - postup přípravy
Připravte si ty nejkřehčí a nejšťavnatější masové karbanátky, jaké jste kdy jedli. Pokrm je plný rozmanitých chutí a skvěle se hodí k hlavnímu jídlu, ale i ke svačině, zastudena.
Základ
Omáčka
Na posypání
Na smažení
Oloupané brambory nastrouhejte nahrubo a smíchejte je s mletým masem, solí, pepřem a provensálskými bylinkami.
Tip: Do směsi můžete přidat i nasekanou petrželku.
Ze vzniklé směsi vytvářejte karbanátky o velikosti dlaně, které smažte 3–4 minuty z každé strany.
Tip: Usmažené karbanátky odkládejte na bílý ubrousek, který z nich vysaje přebytečný tuk.
Po usmažení vraťte karbanátky do pánve a zalijte je omáčkou, připravenou smícháním zakysané smetany, rajčatové pasty, soli, pepře a vody. Pokrm následně vařte 15 minut pod pokličkou.
Masové karbanátky podávejte posypané nasekaným koprem s oblíbenou přílohou.
Tip: Každou porci můžete doplnit rajčaty a další zeleninou.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Простой рецепт

