Masové koule plněné vařenými bramborami - postup přípravy
Potřebujete zasytit početnou rodinu? Pak vsaďte na pokrm z jednoho pekáčku. Masové koule plněné vařenými bramborami vás uchvátí svou šťavnatou chutí, kterou jim dodá i rajčatová zapékací omáčka.
Ingredience
Začněte tím, že si dáte vařit ve vodě omyté brambory takzvaně „na loupačku“. Poté tekutinu sceďte a po zchladnutí brambory pečlivě oloupejte. Dále začněte tvořit masové těsto. Oloupejte si cibule a nakrájejte je najemno.
Následně je smíchejte v míse spolu se strouhankou, nasekaným čerstvým koprem, solí, mletým pepřem, sušeným koriandrem, vejcem a mletým masem. Až bude směs hotová, tvořte placky o velikosti dlaně.
Dokončování masových koulí, kompletace pokrmu a jeho zapékání v troubě
Kořeněné masové placky pak plňte celými vařenými bramborami a vytvarujte jakési koule nebo ovály. Porce vyskládejte do zapékací misky a obklopte zbylými vařenými bramborami vcelku. Vše přelijte rajčatovou omáčkou či šťávou a dejte zapékat do trouby na cca 20 až 30 minut při teplotě 180 °C. Poté vyjměte, poklaďte na masové koule tenké plátky sýra a dopékejte dalších 5 až 10 minut. Sýr by se měl na povrchu roztavit.
Servírování masových koulí plněných vařenými bramborami
Zapečené masové koule s bramborami, sýrem a rajčatovou omáčkou podávejte ideálně teplé. Hodit se k nim bude například dip ze zakysané smetany a lisovaného česneku. Přejeme vám dobrou chuť.