Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Masové koule se zeleninovou přílohou

5,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 57 minut

Masové koule se zeleninovou přílohou - postup přípravy

Připravte si masové koule s provensálskými bylinkami, které provoní vaši kuchyni. Maso je šťavnaté, zelenina chutná a výživná, a navíc je pokrm tak jednoduchý na přípravu, že jej zvládnou i začátečníci.

Ingredience pro:
2 porce
+ -

Maso

Na smažení

Zeleninová příloha

Zálivka

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Mleté maso v míse osolte, přidejte pepř, česnek, papriku a jakékoliv oblíbené koření. 

Poznámka: Maso můžete ochutit například grilovacím kořením nebo kořením na mletá masa.

2. KROK

Cibuli oloupejte, nakrájejte ji nadrobno a vsypte k masu. Stejně postupujte u petrželky. Do mísy s ingrediencemi přidejte vejce a lžíci mouku. Vše důkladně promíchejte, aby se suroviny propojily. 

3. KROK

Ze vzniklé směsi vytvořte masové koule o průměru cca 6 cm a smažte je na rozpáleném oleji s máslem, ze všech stran, po dobu 5 minut. 

Tip: Když při smažení smícháte olej s máslem, nebude se vám máslo tolik připalovat.

4. KROK

Zatímco se koule smaží, připravte si zeleninovou přílohu. Cibuli nakrájejte nadrobno a smažte ji na rozpáleném oleji po dobu 2–3 minut. Oloupejte a nakrájejte mrkev nadrobno a smažte ji v pánvi s cibulí další 3–4 minuty. 

5. KROK

Pět malých brambor oloupejte a nakrájejte na malé kostičky. Vsypte je do pánve k zelenině a stejně postupujte také u poloviny červené papriky, z které jste odstranili semeník. Stejný postup opakujte u rajčete. Vše zamíchejte a přidejte zelené fazolky. Vše osolte a vařte pod pokličkou do změknutí – přibližně 10 minut. 

6. KROK

V míse smíchejte rajčatový protlak, který osolte a ochuťte pepřem, provensálskými bylinkami, paprikou a vše zalijte teplou vodou a důkladně rozmíchejte. Tekutinu vlijte do pánve se zeleninou, na kterou jste položili usmažené masové koule, a pod pokličkou vše duste na mírném plameni 25–35 minut.

7. KROK

Poznámka: Hotový pokrm servírujte ihned s připravenou zeleninovou přílohou. Pokud chcete, můžete zeleninu ozdobit čerstvou bazalkou.

8. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

9. KROK

Videopostup krok za krokem

10. KROK
Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů