Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Mátové sušenky z čerstvé máty

4,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 15 minut

Mátové sušenky z čerstvé máty - postup přípravy

Léto je v plném proudu a s ním jsou zahrádky i záhonky plné voňavých, chutných a zdravých bylinek, mezi nimiž nechybí také oblíbená máta. Pro odvážné a milovníky chutných pokrmů se tato bylinka může stát hlavní ingrediencí při přípravě netradičních a chutných sušenek.

Ingredience pro:
1 dávka
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Veronika Macháčková
1. KROK

Nejprve si připravte středně velkou mísu, ve které smíchejte mátu s cukrem a obě tyto ingredience rozmixujte tyčovým mixérem na jemnou kaši. Pokud by to šlo příliš ztuha, můžete mátu zlehka pokapat vlažnou vodou.

2. KROK

Poté ke směsi přidejte změklé máslo a vejce a opět vše tyčovým mixérem prošlehejte tak, aby se všechny ingredience hezky spojily. Na závěr poté za stálého míchání ke směsi prosejte mouku a kypřicí prášek do pečiva a obě tyto suroviny do ní opatrně vmíchejte, aby v ní nevznikly hrudky.

3. KROK

Poté vzniklé těsto několik minut hněťte rukou, aby bylo měkké a poddajné. Poté z něj vytvarujte sušenky, těch by mělo být asi zhruba 10–15 podle velikosti. Poté je rovnoměrně uložte vedle sebe na plech vyložený pečicím papírem tak, aby kolem sebe měly několik centimetrů prostor.

4. KROK

Poté celý plech vložte do trouby předehřáté na 180 stupňů a pečte sušenky přibližně 15 minut. Po upečení nechte sušenky vychladnout. Na závěr stačí uvařit čaj, uložit sušenky na talíř a hurá, můžete podávat.

5. KROK

Náš tip: Ačkoliv jsou sušenky vynikající samotné, můžete je zkusit ozdobit. K tomu vám postačí pouze roztopená bílá čokoláda smíchaná s rozmixovanou mátou nebo několik čerstvých lístečků položených na sušenkách.

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: SUPER KELINCHAK

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů