Medové srdce s vanilkou a skořicí - postup přípravy
Připravte si jednoduchý hrnkový dort z ingrediencí, které najdete v každé domácnosti. Dezert je šťavnatý a má osvěžující chuť. Můžete jej podávat ke kávě ve všední den, ale i na oslavách.
Těsto
Náplň
Poleva
Směs mouky, kakaa a kypřícího prášku do pečiva prosejte do mísy. V druhé míse smíchejte hrnek cukru s perlivou vodou, meruňkovým džemem a vanilkovým cukrem.
Tip: Minerálku můžete nahradit mlékem.
Do tekutiny vmíchejte suchou směs a přisypte skořici. Mícháním vytvořte těsto, do kterého přilijte olej. Vzniklou hmotu rozdělte na dvě stejné části a jednu z nich vlijte do pekáče vyloženého pečicím papírem. Korpus pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 12 minut.
Zatím v míse smíchejte 10 lžic meruňkového džemu se 100 g nastrouhané čokolády a směs rovnoměrně nalijte na upečený korpus.
Tip: Místo meruňkového džemu můžete použít jakoukoliv jinou příchuť, například broskvovou.
Na směs s čokoládou nalijte druhou část těsta na korpus a pečte ho dalších 30 minut. Dalších 100 g čokolády s olejem rozpusťte ve vodní lázni po dobu 30 vteřin a polevou ozdobte povrch dezertu.
Poznámka: Čokoládu nechte ztuhnout a dezert podávejte nakrájený na kousky.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Domaći Recepti