Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Medové srdce s vanilkou a skořicí

3,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 25 minut
čas vaření Vaření: 43 minut

Medové srdce s vanilkou a skořicí - postup přípravy

Připravte si jednoduchý hrnkový dort z ingrediencí, které najdete v každé domácnosti. Dezert je šťavnatý a má osvěžující chuť. Můžete jej podávat ke kávě ve všední den, ale i na oslavách.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Těsto

Náplň

Poleva

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Směs mouky, kakaa a kypřícího prášku do pečiva prosejte do mísy. V druhé míse smíchejte hrnek cukru s perlivou vodou, meruňkovým džemem a vanilkovým cukrem.

Tip: Minerálku můžete nahradit mlékem.

2. KROK

Do tekutiny vmíchejte suchou směs a přisypte skořici. Mícháním vytvořte těsto, do kterého přilijte olej. Vzniklou hmotu rozdělte na dvě stejné části a jednu z nich vlijte do pekáče vyloženého pečicím papírem. Korpus pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 12 minut.

3. KROK

Zatím v míse smíchejte 10 lžic meruňkového džemu se 100 g nastrouhané čokolády a směs rovnoměrně nalijte na upečený korpus. 

Tip: Místo meruňkového džemu můžete použít jakoukoliv jinou příchuť, například broskvovou.

4. KROK

Na směs s čokoládou nalijte druhou část těsta na korpus a pečte ho dalších 30 minut. Dalších 100 g čokolády s olejem rozpusťte ve vodní lázni po dobu 30 vteřin a polevou ozdobte povrch dezertu.

Poznámka: Čokoládu nechte ztuhnout a dezert podávejte nakrájený na kousky.

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK

Zdroj receptu: Domaći Recepti

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů